+40 720 502 502

Ecocardiografie standard si Doppler Color

Ecografia este o metoda moderna de diagnosticare ajunsa indispensabilă în cardiologie. Ecografia este cea mai utilizata examinarea imagistica, datorita avantajelor sale si anume:

  • Este lipsita de nocivitate (poate fi utilizata in siguranta si la femei gravide sau copii);
  • Este neinvaziva, nedureroasa;
  • Are o larga accesibilitate si adresabilitate;
  • Este o metoda rapida care permite obtinerea diagnosticului pe loc.

Ecocardiografia, adica ecografia cardiaca este o metoda de explorare a inimii cu ajutorul ultrasunetelor. Metoda permite vizualizarea pe un ecran a unor sectiuni din inima, in aceste sectiuni putandu-se masura dimensiunile celor 4 cavitati cardiace (atriul stang, ventriculul sting, atriul drept si ventriculul drept). Se pot masura, de asemenea si dimensiunile vaselor mari care vin la inima (vena cava inferioara) si care pleaca din inima (artera aorta). Datele obtinute ofera informatii importante despre functia sistolica (functia de golire a inimii) si functia diastolica (functia de umplere a inimii).

Ecocardiografia permite o foarte fidela si sigura apreciere a structurii si functiei valvelor inimii (valva mitrala, valva aortica, valva tricuspida, valva pulmonara). Pe langa ecografia uzuala, metoda Doppler Color adaugata acesteia permite masurarea vitezei sangelui in orice punct al inimii. Astfel se pot depista insuficientele sau stenozele valvulare, precum si viteza de deplasare a muschiului inimii, permitand aprecierea functiei acestuia. Ecografia permite in plus si aprecierea pericardului şi depistarea patologiei acestuia.

Noua achizitie tehnologica a Sammarina Medical – ecograful Toshiba Xario™ 200 permite vizualizarea in 3 si 4 dimensiuni a cordului, cu prelucrarea datelor printr-un sistem avansat de post-procesare a datelor si obtinerea unor informatii legate de performanta cardiaca. De asemenea posibilitatea centralizării datelor imagistice, ECG, TA, şi a celor obţinute la testul de efort conferăâ medicului cardiolog toate instrumentele necesare pentru un diagnostic corect şi complet al afecţiunilor cardiovasculare.

Sammarina Medical

In cadrul micropoliclinicii Sammarina functioneaza un laborator clinic modern, cabinete pentru examinare ecografica si consultatii de specialitate.

+

Servicii Medicale

Sammarina Medical pune la dispozitia pacientilor in mod gratuit, pe baza biletelor de trimitere specifice, toata gama de analize de laborator decontate de CAS Constanta.

+

Proiect REGIO

Proiectul SAMMARINA MEDICAL
este finantat cu fonduri europene
prin Programul Operational Regional
2007 - 2013

+

Policlinica SAMMARINA MEDICAL este rezultatul spiritului intreprinzator al unui grup de oameni dornici sa isi valorifice capacitatile in domeniul medical, managerial si comercial.

Aceasta initiativa a venit ca raspuns la nevoia potentialilor beneficiari cat si a personalului medical pentru servicii de cea mai inalta calitate.

+

© 2014 - 2023 Sammarina Medical - Clinica Medicala Constanta - made by Web Design Agency & Mentenanță WP